Bredbånd
Arbejdsmarkedet er under forandring. På flere og flere arbejdspladser handler det ikke længere så meget om hvor, hvornår og hvor længe medarbejderne arbejder, men om at opgaverne bliver løst når og hvor det passer medarbejderne. Mange arbejdspladser tilbyder derfor fleksible arbejdsrammer, der giver medarbejderne større indflydelse på deres arbejdsdag.

En af måderne er selvfølgelig, at give medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra – det kaldes ofte distancearbejde. Distancearbejde har gennem en årrække været meget omdiskuteret. Senest har det tyske forskningsinstitut EURESCOM i juli 2001 offentliggjort en rapport om netop distancearbejde og livskvalitet i en række forskellige europæiske lande – herunder Danmark.

Ifølge rapporten har 10,5 pct. af den danske arbejdsstyrke – ca. 280.000 personer – i dag stiftet bekendtskab med distancearbejde i større eller mindre omfang. Og ikke mindre end 55 pct. af danskerne på arbejdsmarkedet er ifølge samme rapport interesserede i at arbejde hjemmefra mindst en dag om ugen.

Medarbejderen får mere arbejdsro og mindre transporttid, når hun eller han har brug for det, og ikke mindst frihed til at få arbejds- og familielivet til at gå op i en højere enhed. Da der ikke er tale om konstant hjemmearbejde undgår medarbejderen samtidig at miste kontakten med arbejdspladsen.

For virksomheden betyder det mere motiverede, engagerede og loyale medarbejdere, viser undersøgelsen. Det tyder på, at tilbud om fleksibelt arbejde, eksempelvis i form af distancearbejde, bidrager til at fastholde medarbejderne.

Bredbånd til den enkelte medarbejder bliver leveret i samarbejde med TDC Internet.


Copyright 2014 Om BaseWork ApS Ansvarsbegrænsning Personoplysninger